Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Сочно телешко по градинарски

Сочно телешко по градинарски

Сочно телешко по градинарски
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Обещаваме ви, че толкова сочно телешко не сте опитвали досега - с най-свежите зеленчуци от градината"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г (от младо теле) с кост
  • моркови - 3 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • зелена чушка - 2 бр.
  • картофи - 5 бр. (средно големи )
  • лук - 2 глави (средни)
  • майорана
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате младото телешко на порции.

Всички зеленчуци нарязвате на кубчета, а лука - на по едри парчета.

В тенджера слагате олио и леко запържвате месото, след което добавяте и зеленчуците и позапържвате с тях /без домата и картофите/.

Сипвате червения пипер и доливате с вода, захлупвате с капак и оставяте да ври на слаб огън.

След час опитайте месото и ако е почти сварено, добавете домата и нарязаните картофи, сол на вкус и подправките. Така оставете да ври още, докато се свари напълно месото и картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: