Начин на приготвяне
Сложете маята, захарта и 1 с.л. от брашното в купичка, залейте ги с топлото мляко, и оставете да шупне. Пресейте брашното в подходяща купа, смесете го със солта, направете кладенче в средата и добавете шупналата мая, белтъка, разбит с оцета и олиото. Омесете меко тесто, намажете го с олио и оставете да втаса за 40 мин. на топло.
Втасалото тесто разделете на 3 части, вземете едната и я разточете на не много тънка кора с формата на правоъгълник (кората трябва да е дълга около 20 см и широка 7-8 см), намажете с разтопено масло, поръсете с натрошено сирене и подправки, отгоре сложете другата кора, пак намажете с масло и поръсете със сирене, след това сложете последната кора, нарежете на еднакви парчета.
Вземете продълговата форма с високи стени, сложете хартия за печене, вземете едно парче от хлебчето и го сложете във формата, като го изправите с разреза нагоре, подредете и останалите парчета, намажете с разбития с малко прясно мляко жълтък, печете за 35 мин на 200 градуса или до готовност.
Готовото хлебче намажете с малко вода, и завийте с чиста кърпа.