Начин на приготвяне
Форма за торта - 25 см диаметър
Натопете бисквитите в малко загрято мляко и ги подредете на дъното на формата. Изсипете пудинга от 4 пликчета в купа. Добавете 2 с.л. захар и 200 мл топло прясно мляко.
Разбъркайте до разтварянето на пудинга и захарта. Междувременно загрейте 1 л прясно мляко на котлона в тенджера с 10 с.л. захар. Настържете 100 млечен шоколад.
Когато леко заври млякото, отстранете от котлона и сипете, като разбърквате непрекъснато, на тънка струйка разтворения пудинг. Върнете тенджерата на загретия котлон и бъркайте до сгъстяване.
Отстранете и добавете предварително оставеното на стайна температура масло. Разбъркайте крема до усвояването на маслото. Разделете крема на две равни части и в едната добавете настъргания шоколад.
Разбъркайте до разтапянето му. Изсипете кафявия крем върху подредените бисквити във формата. Отгоре подредете кроасаните, като се стараете да бъдат равномерно разпределени. Ако се наложи, нарежете и запълнете дупките.
Отгоре изсипете и белия крем и разтръскайте формата, за да се разпредели равномерно. Оставете да изстине на стайна температура и след това приберете в хладилника.
За украса настържете белия и кафявия шоколад на ренде и украсете тортата.
Рецептата е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.bg