Торта с кроасани Черно и бяло

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Торта с кроасани Черно и бяло
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Великолепна торта, която се приготвя само за 15 минути, а за колко ли време се изяжда"

Необходими Продукти

  • пудинг - 4 бр. На д - р Йоткер, с бурбонска ванилия
  • мляко - 1 200 мл прясно
  • захар - 12 с.л.
  • бисквити - 13 бр. обикновени
  • масло - 100 г краве
  • шоколад - 100 г млечен
  • кроасани - 3 - 4 бр.
  • за украса
  • шоколад - 50 г бял
  • шоколад - 50 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма за торта - 25 см диаметър

Натопете бисквитите в малко загрято мляко и ги подредете на дъното на формата. Изсипете пудинга от 4 пликчета в купа. Добавете 2 с.л. захар и 200 мл топло прясно мляко.

Разбъркайте до разтварянето на пудинга и захарта. Междувременно загрейте 1 л прясно мляко на котлона в тенджера с 10 с.л. захар. Настържете 100 млечен шоколад.

Когато леко заври млякото, отстранете от котлона и сипете, като разбърквате непрекъснато, на тънка струйка разтворения пудинг. Върнете тенджерата на загретия котлон и бъркайте до сгъстяване.

Отстранете и добавете предварително оставеното на стайна температура масло. Разбъркайте крема до усвояването на маслото. Разделете крема на две равни части и в едната добавете настъргания шоколад.

Разбъркайте до разтапянето му. Изсипете кафявия крем върху подредените бисквити във формата. Отгоре подредете кроасаните, като се стараете да бъдат равномерно разпределени. Ако се наложи, нарежете и запълнете дупките.

Отгоре изсипете и белия крем и разтръскайте формата, за да се разпредели равномерно. Оставете да изстине на стайна температура и след това приберете в хладилника.

За украса настържете белия и кафявия шоколад на ренде и украсете тортата.

Рецептата е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.bg

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: