Начин на приготвяне
Не изхвърляйте главата и костите от печената риба, с тях може да си направите страхотна рибена чорба.
Вземете главата и гостите от печената риба, сложете ги в тензух и го завържете.
Налейте вода в тенджера, и я сложете да заври, добавете сол, потопете тензуха в нея и добавете кромида, нарязан на дребно, настъргания морков, оставете да ври, след около 10 мин, добавете дребно нарязаните картофи, целите сухи чушки.
Накрая добавете фидето и подправките, когато супата е готова, свалете я от котлона, извадете костите и главата, свалете месото от главата и я добавете в тенджерата, поръсете с пресен магданоз.
Ако ви е останало от водата в тавичката, в която се е пекла рибата, добавете и нея при супата за още по-наситен вкус.
Чорбата от печена риба е супер.