Чорба от печена риба

Чорба от печена риба
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"От старите рибари знаем, че няма лоша риба, стига да е приготвена правилно и с желание"

Необходими Продукти

  • риба - печена
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. сухи
  • фиде - 70 г
  • босилек
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не изхвърляйте главата и костите от печената риба, с тях може да си направите страхотна рибена чорба.

Вземете главата и гостите от печената риба, сложете ги в тензух и го завържете.

Налейте вода в тенджера, и я сложете да заври, добавете сол, потопете тензуха в нея и добавете кромида, нарязан на дребно, настъргания морков, оставете да ври, след около 10 мин, добавете дребно нарязаните картофи, целите сухи чушки.

Накрая добавете фидето и подправките, когато супата е готова, свалете я от котлона, извадете костите и главата, свалете месото от главата и я добавете в тенджерата, поръсете с пресен магданоз.

Ако ви е останало от водата в тавичката, в която се е пекла рибата, добавете и нея при супата за още по-наситен вкус.

Чорбата от печена риба е супер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: