Начин на приготвяне
Сложете тиган на котлона и загрейте, изсипете захарта и карамелизирайте до златист цвят, без да бъркате карамела, може леко да разклатите тигана, но не го бъркайте.
Изсипете горещия карамел в тава, наклонете я във всички посоки да покрие цялото дъно и оставете настрана.
Нарежете мини кроасаните на половина по дължина и ги подредете в тавата върху карамела. Сложете ги още докато е горещ, за да залепнат за карамела.
Оставете да се охлади и направете сместа за крема.
Разбийте яйцата със захарта на пухкава пяна, добавете ванилията, затоплете леко млякото и сметаната и ги добавете при непрекъснато разбиване с миксера.
Прецедете сместа и изсипете върху кроасаните. Сложете във фурна на 170 градуса и печете сладкиша за около 40 мин, докато стегне и добие златист цвят.
Извадете и оставете да се охлади. Сладкишът с крем и кроасанчета е готов.
Коментари