Телешко задушено с кашкавал

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Телешко задушено с кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"В очакване на най-вкусното телешко ...."

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г вайсбрат
  • черен пипер
  • сол
  • вино - 200 мл бяло
  • масло - 50 г
  • бульон - 100 мл зеленчуков
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по тънки парчета, начуквайте между фолио, колкото да ги изтъните. Поръсете със сол и черен пипер всяко парче.

Сложете в тава, сипете бульона и виното, сложете дафинов лист и подправете отново с черен пипер.

Върху всяко парче месо сложете малко масло и покрийте тавата с алуминиево фолио.

Сложете тавата в загрята фурна на 170 градуса и задушавайте месото един час.

Извадете тавата, махнете фолиото и поръсете с настърган кашкавал върху месото.

Върнете тавата във фурната и допечете още 10 мин до златист цвят на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: