Маслени сладки Жълъдчета

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
28/10/2016
"Ако катеричките криеха такива сладки жълъдчета, въобще нямаше да могат така пъргаво да се катерят по дърветата "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции50 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 198
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта. Добавете млякото със содата и брашното. Замесете меко тесто. От него направете малки топчета, колкото лешник.

Загрейте пресата за сладки. Във всяко гнездо поставете по едно топче и затворете пресата. Печете на умерен огън от двете страни за не повече от 1 минути (бързо прегарят). Така направете с цялото тесто.

Изрежете крайчетата на маслените черупки.

В тенджерка сипете млякото, захарта и брашното. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете да изстине.

Разбийте маслото с пудрата захар и към него добавете изстиналия млечен крем.

Прибавете ванилията, орехите и по-желание - изрезките от сладките. С получената смес слепете сладките две по две. Всяко жълъдче потопете в разтопен шоколад и кокосови стърготини или орехи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар