Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Манастирска гъбена чорба

Манастирска гъбена чорба

Манастирска гъбена чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Дали в манастирите гледат някакви тайни подправки, та всички манджи по манастирски са толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • картофи - 3 бр.
  • морков - 1 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите, картофите и морковът се измиват и нарязват на едро.

Сипва се два литра вода в тенджера, добавят се подправките и се варят.

Когато са почти готови, се прибавя запърженото брашно, поръсваме със сол на вкус и оставяме да се вари още 3-4 минути.

Щом супата е готова, се сипва сметаната, наръсва се с черен пипер и магданоз и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: