Начин на приготвяне
Сварете яйцето за 7 минути и оставете да се охлади, обелете и нарежете.
Замесете тестото, като пресеете брашното, направете кладенче и сложете зехтина и сол. Затоплете леко водата и разтворете маята, оставете да шупне и я сипете при брашното.
Размесете до поучаване на еластично хомогенно тесто. Оставете да втаса за час. Разделете на три.
Сложете хартия за печене върху металната скара на фурната, разточете едната част на кръгла тънка кора и я сложете върху хартията на скарата.
Намажете кората с кетчупа, подправете с босилек и пипер. Нарежете шунката на дребни кубчета и я разпределете, сложете нарязаните на колелца чоризо и краставички.
Прибавете свареното яйце, моцарелата и настъргайте кашкавала.
Сложете на горно ниво, пуснете фурната на грил функция и запечете пицата за 25 мин на 180 градуса.
Пицата с шунка, чоризо и краставички е готова.
Продуктите са за едно парче тесто, останалите приберете във фризера или направете още пици от тях.