Лимецова веган пица

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф44010643725
30/10/2016
"Пица за разделно и здравословно хранене "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 283
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За тестото
  • лимецово брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 2/3 от ч.ч.
  • ябълков оцет - 3 капачки
  • хималайска сол - 1 к.л.
  • За плънката
  • чушки - 2 бр.
  • маслини - 10 бр.
  • домати - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се получава лесно, защото е без мая и набухватели и не е неoбходимо да изчаквате да втаса.

Смесвате съставките, като водата сипвате последна и следите да се получи гъсто тесто, което след това може да разточите на тънък блат.

Зеленчуците без доматите се режат на парчета или ивици. Доматите се белят, режат се на малки кубчета и се слагат да врят, докато водата се изпари, така че да получите гъст сос.

Намачквате ги или ги пасирате, мажете лимецовия блат и редите отгоре зеленчуците.

Изпича се за около 20-25 минути на 220 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар