Кюфтенца с праз лук и топено сирене

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
4k
2k
2k
7
24/12/2019
"Вкусно есенно-зимно ястие, което сме сигурни, че често-често ще присъства на трапезата ви "
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 611
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте със студеното прясно мляко филията хляб. Оставете я да се напои и стрийте на трохи.

Смесете каймата с хляба, едното яйце, черния пипер, чубрицата и сол на вкус.

Измесете хубаво каймата да стане хомогенна и оформете кюфтенца с намазнени ръце. Приберете ги в хладилника за 30 мин.

Междувременно запържете праза, нарязан предварително на кръгчета, в разтопеното масло на умерен огън за около 10 мин. Добавете бялото вино и гответе, докато се изпари.

Изсипете в тавичка и подредете кюфтенцата отгоре. Запечете за 15 мин на 180 градуса на фурна.

Разбъркайте останалите 3 яйца с лимоновия сок и нарязаното на ситно топено сирене. Залейте със сместа и запечете още 15 мин., докато яйцата се зачервят.

Рецептата за Кюфтенцата с праз лук и топено сирене е адаптирана от сп. Меню.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар