Кюфтенца с праз лук и топено сирене

30/10/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914086
"Вкусно есенно-зимно ястие, което сме сигурни, че често-често ще присъства на трапезата ви "
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 976
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте със студеното прясно мляко филията хляб. Оставете я да се напои и стрийте на трохи.

Смесете каймата с хляба, едното яйце, черния пипер, чубрицата и сол на вкус.

Измесете хубаво каймата да стане хомогенна и оформете кюфтенца с намазнени ръце. Приберете ги в хладилника за 30 мин.

Междувременно запържете праз лука, нарязан предварително на кръгчета, в разтопеното масло на умерен огън за около 10 мин. Добавете бялото вино и гответе, докато се изпари.

Изсипете в тавичка и подредете кюфтенцата отгоре. Запечете за 15 мин на 180 градуса на фурна.

Разбъркайте останалите 3 яйца с лимоновия сок и нарязаното на ситно топено сирене. Залейте със сместа и запечете още 15 мин, докато яйцата се зачервят.

Рецептата е адаптирана от сп. Менюподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар