Тиквени хлебчета

Тиквени хлебчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Като има тиква, защо да не си приготвим и тиквени хлебчета"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакет суха
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • прясно мляко - 130 мл
  • брашно - 500 г
  • тиква - 200 г сварена
  • семена
  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топло прясно мляко с една лъжица захар и се оставя да шупне.

Сипва се в брашното, добавят се останалите продукти и захарта, замесва се меко тесто, което се разделя на топки и се оставя така да втаса за 30 минути.

Тестото се раздърпва с намаслени ръце като малка питка, в средата се поставя парче предварително сварена и отцедена тиква, поръсена с щипка захар и се навива на рулце.

Нареждат се в тава, намазваме с разбит жълтък и поръсваме семена. Печем тиквените хлебчета в умерена фурна до златисто!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: