Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Салца»Салца с нахут и патладжан

Салца с нахут и патладжан

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Салца с нахут и патладжан1 / 2
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ароматна салца с патладжани, в която вегетарианците и веганите ще се влюбят"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г от консерва
  • патладжани - 1/2 ч.ч. печен и нарязан на кубчета
  • зехтин - 2 с.л.
  • куркума - 2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд загрейте зехтина, куркумата и кимиона на средно висока температура.

Сотирайте 3 минути, докато вкусовете се смесят. Разбъркайте и прибавете нахута и патладжана.

Сотирайте 1 минута докато нахутът се загрее. Овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с магданоз преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: