Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжан с нахут и лайм

Патладжан с нахут и лайм

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Патладжан с нахут и лайм1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • нахут - 600 г от консерва
  • олио - 5 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лайм - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват по дължина и се запичат на грил или на фурна до омекване, като се напръскват с олио.

Чесънът се реже на ситно и се смесва с нахута. Запържва се за 8 минути на силен огън при непрекъснато бъркане.

Добавя се сол и се разбърква. Лаймът се изцежда, кората се настъргва.

Кората и сокът се добавят в сместа с нахута и с нея се покриват обилно патладжаните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: