Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба по Горнооряховски

Рибена чорба по Горнооряховски

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Рибена чорба по Горнооряховски1 / 2
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Страхотна чорба с речна риба, чиято рецепта непременно трябва да си запишете"

Необходими Продукти

  • риба - 300 г речна
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 30 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • масло - 2 супени лъжици
  • люти чушки - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • мащерка - 2 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиства се рибата и се измива. Настъргваме 3 домата в купа. Рибата се нарязва на парчета, посолява се, поръсва се с лимонов сок, черен пипер и мащерка, покрива се с настърганите домати и се оставя да престои 30 минути.

Слагаме вода в тенджера да ври. Добавяме сол на вкус. Почистваме зеленчуците и ги нарязваме на дребно на кубчета.

Във врящата се слагат ситно нарязаните лук и моркови, целината. Лютивите пиперки също се добавят. Когато омекне зеленчукът, се прибавя рибата с маслото и се вари 20 минути.

Махнете от огъня и поръсете с черен пипер. Поднася се с резенчета от лимона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: