Бабин спаначник

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
8k
5
24/12/2019
"Рецептата за този невероятен спаначник сме взели от тефтера на баба със златни и изпитани рецепти"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 800
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на ситно спанака, сиренето натрошете. Сложете в касерола зехтина и маслото и затоплете на котлона.

В купа разбийте яйцата, сложете прясното мляко, киселото мляко, брашното и бакпулвера. Разбъркайте до хомогенна смес.

Намажете кръгла тава с диаметър 36 см с малко от мазнината. Вземете една кора, поръсете леко с мазнината, сложете от млечната плънка и разпределете, върху нея сложете следващата кора, намажете и нея със сместа и поръсете със спанак и сирене.

Навийте корите на руло и сложете в средата на тавата, като навиете на охлюв.

С останалите кори процедирате по същия начин, една кора мажете с мазнината и малко от сместа, захлупвате с друга кора, мажете със сместа и поръсвате със спанак и сирене.

Навивате и обикаляте средната в тавата.

Останалата смес разпределете отгоре върху готовите наредени кори. Сложете във фурната и печете на 170 градуса до зачервяване около 45 мин.

Поднесете баницата с лъжица домашно кисело мляко. Бабиният спаначник е уникален, опитайте.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар