Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лимонов пай с кашкавал

Лимонов пай с кашкавал

Лимонов пай с кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Предизвикваме ви да опитате този ароматен лимонов пай"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г
  • захар - 100 г
  • лимони - 1 бр. настъргана лимонова кора
  • ванилия - 1 пакет (0.2 г)
  • брашно - 120 г
  • яйца - 1 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 900 мл
  • нишесте - 1 1/2 пакетче (90 г)
  • яйца - 3 бр.
  • лимони - 2 бр. сок
  • кашкавал - 150 г настърган
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към маслото прибавете брашното, ванилията, захарта и лимоновата кора.

Чукнете яйцето и замесете тесто. Оставете тестото за около 20 минути, за да се стегне.

Оформете блат в тавичка с подвижен ринг. Изпечете за около 10 минути в загрята фурна.

Загрейте прясното мляко, добавете разбитите яйца, нишестето, захарта и сока от лимона.

Гответе на бавен огън при непрекъснато бъркане с бъркалка, до сгъстяването на крема.

Отстранете лимоновия крем и изсипете настъргания кашкавал към още горещия крем.

Охладете за кратко и изсипете крема във формата върху блата. Оставете пая да стегне.

Отстранете ринга внимателно с помощта на нож.

Лимоновият пай с кашкавал е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Да, предизвикателство! Приятен и ненатрапчив вкус.
02.11.2016 21:43
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Звучи интересно,никога не съм слагала кашкавал в сладкиш.
02.11.2016 09:01