Начин на приготвяне
Към маслото прибавете брашното, ванилията, захарта и лимоновата кора.
Чукнете яйцето и замесете тесто. Оставете тестото за около 20 минути, за да се стегне.
Оформете блат в тавичка с подвижен ринг. Изпечете за около 10 минути в загрята фурна.
Загрейте прясното мляко, добавете разбитите яйца, нишестето, захарта и сока от лимона.
Гответе на бавен огън при непрекъснато бъркане с бъркалка, до сгъстяването на крема.
Отстранете лимоновия крем и изсипете настъргания кашкавал към още горещия крем.
Охладете за кратко и изсипете крема във формата върху блата. Оставете пая да стегне.
Отстранете ринга внимателно с помощта на нож.
Лимоновият пай с кашкавал е готов.
Коментари