Начин на приготвяне
Маята се активира като се разбърква във хладката вода със захарта и оставяме да шупне.
Пресява се брашното и в средата сипваме маята, солта, олиото и яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре. Замесва се меко тесто и оставяме да втаса на топло .
Разделя се на три части, всяка се разточва на кръгла кора, намазва се с масло и отгоре се нарежда втора кора, също намазана с масло. Така се нареждат трите кори една върху друга. В средата се поставя купичка с размер на малка чиния.
С нож се нарязва на 8 триъгълника, като се почва от купата навън. В средата на всеки триъгълник се прави разрез, а краищата се подвиват отдолу и разрезът се разтваря.
Над всеки разрез се прави нов, за да се оформи звездата в средата и оставяме да втаса още 30 минути. Намазва се с четка с разбит жълтък и печем в загрята фурна 180 градуса до готовност.