Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков пирог с белтъчен крем

Ябълков пирог с белтъчен крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Ябълков пирог с белтъчен крем
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Пирог за чудо и приказ с ябълки и дъх на канела"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 150 г
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - около 400 г
  • бакпулвер
  • ябълки - 500 г
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците с 50 г захар. Към тях добавете мекото масло и млякото.

Разбъркайте добре и изсипете сместа в пресятото брашно с бакпулвера. Замесете меко тесто. Отделете 1/3 от тестото и го сложете във фризера за 1 час.

Другото тесто разстелете в тава по дъното и стените. Обелете и настържете ябълките. Разпределете ги върху тестото и поръсете с канела.

Разбийте белтъците с останалата захар на пухкав сняг. Покрийте ябълките, а отгоре настържете тестото от фризера.

Печете пирога на 180 градуса около 30-35 минути.

Ябълковият пирог с белтъчен крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: