Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с пандишпанови изрезки

Торта с пандишпанови изрезки

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Торта с пандишпанови изрезки
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Практичните домакини никога не изхвърлят пандишпановите изрезки. С тях те правят чудеса"

Необходими Продукти

  • пандишпанови изрезки - 400 г
  • ЗА СИРОПА
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ЗА КРЕМА
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • ЗА УКРАСАТА
  • какао - 1 ч.л.
  • захар - цветна
  • целувки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. Сложете захарта в тенджерка, за да се карамелизира. Щом получи хубав кафяв цвят сипете водата и варете 3-4 минути или докато се сгъсти леко.

Пригответе крема, като за целта разбиете течната сметана и добавите към нея пудрата захар и заквасената сметана. Отделете малко от получения крем и добавете какаото за украсата на тортата.

На дъното на подходяща форма за торта сложете половината от пандишпановите изрезки. Притиснете добре, за да запълните всички празнини. Залейте навсякъде с карамеления сироп, сипете половината от крема и загладете.

Прибавете останалите пандишпанови изрезки, оформете втори блат на тортата и отново сиропирайте. Сипете останалия крем и украсете тортата с шприцовани цветчета от какаовия крем, целувките и цветната захар. Отстрани намажете внимателно с натрошени целувки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: