Начин на приготвяне
Брашното се разбива заедно с какаото и водата. Маслото и шоколадът се слагат на водна баня и се разбъркват докато шоколадът се разтопи.
Млякото се слага на котлон заедно със захарта и се бърка докато е готово да заври. Тогава започваме да прибавяме бавно и постоянно бъркане първо сместа от шоколад и масло и след това сместа с какаото.
Бъркате между 6-10 минути докато кремът се сгъсти и махате от котлона.
В силиконова форма за кекс обливате дъното с крем и разпръсвате върху него пръчици.
Можете да си ги купите готови или да си направите цял пандишпанов блат и да го нарежете на по-малки парченца.
Когато сложите толкова пръчици, че да покрият първия слой крем, заливате с втори, редите отново пръчици и пак крем. Оставяте тортата да изстине и да стегне за няколко часа в хладилник.