Лаврак на пара

Потребител#170618Потребител#170618
Помощник Готвач
172
2k
457
1k
2
02/11/2016
"Заложете на здравословни храни, но с великолепен вкус, за да превърнете храненето в удоволствие "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 748
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нещо семпло, традиционно, вкусно и най-вече .. диетично :)))

Взех 2 калибровани лаврака, измих ги добре (бяха почистени в магазина), така че ги осолих добре отвътре и отвън и поръсих с мащерка. Накрая нарязах тънки резенчета лимон и напълних вътрешността.

Поръсих и отгоре с мащерка и изстисках лимонче. Сложих рибките на скарата във фурната. В тавичката на фурната изсипах 2 чаши вода, щипка мащерка, сол, лимонов сок и черен пипер.

Мушнах в предварително загрята на 200 градуса фурна като скарата и тавата са една над друга. Така парата се поема от рибата. Пекох до зачервяване.

Водата от тавичката извира и се получава страхотен сос, който можете да използвате да полеете рибата. Вкусно и здравословно.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар