Салата със спанак, ябълки, алабаш и моркови

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
Салата със спанак, ябълки, алабаш и моркови
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
02/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви15 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4
"Пълна с витамини салата, която се грижи не само за здравето, но и за доброто настроение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре листата спанак и подсушаваме. Измиваме алабаша, белим и настъргваме на едро ренде.

Също така почистваме и рендосваме ябълката (жълта, не много сладка, може даже да се използва и от по-киселичките) и морковите.

В купа смесваме спанака, който нарязваме или накъсваме на парченца (предпочитам да накъсам с ръце, така не се намачква много). Към спанака добавяме настърганите ябълка, моркови и алабаш.

Посоляваме на вкус и подправяме със сок от лимон (хубаво е да се използва сок от пресен плод, а не концентрат - лимонов) . Поливаме със зехтин на вкус.

Разбъркваме много внимателно, за да се овкусят съставките на салатата.

Разпределяме в порционни чинийки и украсяваме с маслини и със стръкчета пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: