Гъбена манджа

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Гъбена манджа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"Приказно вкусна гъбена манджа, която веднага записваме при любимите си вегетариански ястия!"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г печурки или др.
  • лук - 1 глава кромид
  • масло - 80 г
  • бульон - 1 ч.ч. гъбен или пилешки
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/3 ч.л. прясно смлян
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • магданоз - няколко стръка накълцан
  • яйца - 2 твърдо сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината масло в съд на котлона и запържете в него накълцания лук и почистените и нарязани гъби до омекване.

Овкусете ги със сол и черен пипер.

В друг съд загрейте останалото масло и запържете брашното, при непрекъснато бъркане. Разредете постепенно с бульона.

Прибавете повече от 1 ч.ч. по желание. Добавете омекналите гъби и разбъркайте заедно с още малко сол и черен пипер на вкус и индийското орехче.

Накрая добавете сметаната, разбъркайте и свалете от котлона веднага.

Поднесете порция от гъбената манджа, поръсена с накълцан магданоз и нарязано твърдо сварено яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Кавак
Елена Кавак
Звучи вкусно, но не разбрах бульона какъв да бъде - истински ли или от кубче?
06.09.2016 12:31
1
1
Покажи всички подкоментари
георги
георги
не ми харесва думата манджа,яхния звучи по добре
28.07.2015 19:48
1
1
Тити
Тити
Вкусно и лесно!
26.07.2015 16:50