Начин на приготвяне
Измиваме телешкото месо и нарязваме на пържоли. Начукваме с чукче, за да изтъним. Всяка пържола овалваме в галета и изпържваме в олио.
Изваждаме и слагаме в съд с капак. Филийките хляб намазваме с меко краве масло и посоляваме. Изпичаме на грил тиган от двете страни.
Макароните сваряваме и отцеждаме добре. В тенджера сгорещяваме 2-3 с. л. краве масло и в него изпържваме кратко макароните, като разбъркваме непрекъснато. Отделно сгорещяваме 2 с. л. масло и заливаме с виното и доматения сок.
Оставяме соса да се вари, докато се сгъсти. По време на варене посоляваме на вкус и ръсваме черен пипер. Готовия сос дръпваме от котлона и сипваме в него настъргания кашкавал. Разбъркваме хубаво.
В порционните чинии поставяме по една или две препечени филийки и отгоре слагаме телешка пържола. Отстрани поставяме гарнитура от макарони и поливаме пържолата и макароните с малко доматен сос. Украсяваме с пресен магданоз.