Начин на приготвяне
Сваряваме яйцата, охлаждаме в студена вода и белим. Срязваме на две по дължина и изваждаме жълтъците. Претриваме и смесваме с настъргано сирене Рокфор и 50 г меко краве масло. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.
С получената смес пълним яйцата и подреждаме в намазана с масло огнеупорна тавичка. В останалото краве масло запържваме брашното и разреждаме с прясно мляко, като разбъркваме непрекъснато.
Варим до предпочитаната гъстота и смесваме с 50 г настърган кашкавал и сметаната. Варим още малко, като разбъркваме непрекъснато. Заливаме яйцата с получения сос и отгоре поръсваме с настърган кашкавал. Запичаме във фурна за 5-10 минути .