Начин на приготвяне
Наливаме олио в тенджера - 3-4 с. л. . В него изпържваме нарязаната на кръгчета наденица. Изпържената наденица изваждаме от мазнината и в същата мазнина изпържваме почистените и нарязани ситно лук, целина, чушки, зеле.
Пържим докато поомекнат - приблизително 10 минути. След това прибавяме нарязан ситно пресен магданоз, натрошеното кубче бульон и наливаме вода - 3-4 ч. ч. . Варим, докато всички продукти станат готови .
По време на варене при необходимост доливаме още малко вода и ръсваме чубрица, босилек, черен пипер и сол на вкус. След като зеленчуците омекнат , прибавяме изпържената наденица и сварения и отцеден боб, може да използваме от консерва. Варим още малко, докато ястието остане с малко сос.