Пиде с яйце и кашкавал

Потребител#170618Потребител#170618
Помощник Готвач
172
2k
457
1k
2
04/11/2016
"Сега вече ще си признаете ли, че Турската кухня крие страхотни кулинарни изненади?"
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 053
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме маята с водата и захарта в дълбок съд, като започваме да добавяме постепенно брашното. Замесвате средно твърдо тесто и изчаквате да втаса. Можете да го разделите на топки, според това колко голямо желаете да е вашето пиде.

Хубаво е да се пече на плоча или в пещ, но в малко домове има такива екстри, затова можете да го изпечете върху голяма обърната наобратно тава. Дъното на тавата ще използвате за плоча. Пидето ще го оформите според големината на тавата.

Откъсвате топката и я разточвате като елипса. Поръсвате го с настърган кашкавал и започвате да свивате крайчетата на пидето навътре, за да затворите пидето. Двата края ги щипвате, за да се спескат, ако остане като топче го късате. Внимателно го подхващате, като подпъхвате едната ръка от едната страна, повдигате го и пъхате другата.Също така внимателно го слагате на тавата - вашата плоча.

Преди да го мушнете във фурната счупвате върха на едно яйце с нож да стане дупка и го изсипвате върху цялото пиде като тръскате, за да излезе. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване на завитите краища. При изваждането задължително тези крайчета се мажат с масло. Нарязва се и се поднася горещо.

Уникален вкус, уникална кухня!

P.S.Плънката на пидето може да бъде разнообразна.Често срещаните в турската кухня са пиде с агнешка кайма, с кълцано месо -много ситно накълцано месо със зеленчуци; с телешки пикантен суджук и кашкавал, само кашкавал и това, което ви представих днес.Разбира се, винаги може да импровизирате според вашия вкус.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар