Тиквени мекици

Тиквени мекици
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
13
"Как ще познаете, че есента е дошла, ако никой не ви приготви тиквени мекици?"

Необходими Продукти

  • брашно - около 600 г
  • тиква - 300 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • олио - 3 с.л. + за пържене
  • яйца - 2 бр.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и сварете тиквата. Пюрирайте. Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода. Добавете 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Оставете маята да се активира.

Пресейте брашното, добавете олиото, тиквеното пюре, чукнете яйцата и излейте сместа с маята. Замесете меко тесто.

Ако е необходимо, добавете още малко вода. Готовото тесто сложете в купа, увийте с фолио и го оставете да втаса. Загрейте олиото в подходящ съд за пържене.

Разделете тестото на топчета и разтеглете всяко топче на мекичка. Изпържете в загрятото олио до златисто. Отцедете на домакинска хартия.

Тиквените мекици са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: