Начин на приготвяне
Измивате сухите чушки и ги накисвате в топла вода, за да омекнат (може да направите 1-2 малки дупчици, така че водата да влезе и във вътрешността). Почиствате внимателно от семето.
Лука нарязвате на ситно и задушавате в мазнина за няколко минути. Към него добавяте и нарязаното на ситно зеле и оставяте да се задушат около 15 минути. Нахута отцеждате, измивате и намачквате на пюре.
Добавяте го към лука и зелето и разбърквате още 7-8 минути, след което добавяте и подправки на вкус. След като поизстине сместа я използвате за да напълните чушките. За да не изтича тя топнете отвора на чушките в брашно, след като ги напълните.
Нареждате в тава и заливате с 1/2 ч.ч. вода и 1/2 ч.ч. зелев сок. Ако имате останала плънка може да я сложите около чушките. Поливате отгоре с олиото и слагате във фурната на 180 градуса до готовност.