Тревненска содена питка

06/11/2016
"Ароматът на тиква придава вълшебен вкус на тази иначе обикновена содена питка "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 004
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете киселото мляко със содата и солта. Разбъркайте и изчакайте да шупне. Сложете яйцето и отново разбъркайте. Прибавете постепенно брашното и бъркайте с дървена лъжица.

Към сместа добавете натрошеното сирене и отново разбъркайте. Изсипете сместа в намазнена малка тавичка. Загладете с лъжица и намажете с яйцето разбито със зехтин.

Покрийте питката с рендосан кашкавал. Сложете да се пече в загрята фурна на 130 градуса фурна. Щом леко се запече увеличете градусите на 180. Печете общо около 30 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар