Кисели моркови

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
10/01/2012
"Ароматни и апетитни кисели моркови, които нямаме търпение да ги изчакаме да станат!"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 006
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • моркови - дребни за три литров буркан
  • вода - 3 л
  • сол - 6 с.л. едра
  • оцет - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите и ги наредете плътно в 3-литров буркан. По желание между тях може да сложите почистени скилидки чесън или нарязана глава целина.

Сложете водата да заври в тенджера заедно със солта. Щом кипне, добавете оцета и веднага махнете от котлона. Залейте веднага морковите с горещата саламура.

Затворете буркана и обърнете с капачката надолу. В продължение на 2-3 дни обръщайте буркана нагоре-надолу. След около 1 седмица туршията от кисели моркови е готова за консумация.

Безопасна отварачка за консерви
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Безопасна отварачка за консерви
17.00 лв.
Виж ››

Елегантна, красива и най-вече безопасна отварачка за консерви. Има въртящо се приспособление за отваряне и удобна дръжка за захващане.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар