Панирани пилешки сърчица

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
07/11/2016
"Не сме сигурни дали бирата ще стигне. Ще изтичате ли за още, докато панираме и последните сърчица?"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 881
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме сърцата от артериите и кръвта. Измиваме хубаво, наливаме вода и като кипне, изливаме, измиваме отново сърцата, наливаме чиста вода и варим до готовност. Сварените сърца, отцеждаме от водата.

Слагаме в купа, прибавяме черен пипер на вкус, соев сос (2 ч.л.) и унисос (1 ч.л.). Разбъркваме и оставяме в хладилник.

Приготвяме панировката, като разбиваме яйцето с бакпулвер (1 к.л.), щипка сол и прясно мляко (1 к.ч.), чубрица на вкус. Разбъркваме добре и прибавяме постепенно брашно, колкото е необходимо, за да получим тесто, малко по- гъсто от боза. Ръсваме сусам (2 с.л.) и разбъркваме хубаво.

Сипваме панираните мариновани и поръсени с малко брашно сърца в панировката. Разбъркваме, за да се покрият с тестото, и изваждаме в чиния, поръсена с брашно ( помагам си две лъжички ).

Сърцата изпържваме в олио до златисто, като разбъркваме. Изваждаме с решетъчна лъжица и слагаме върху скаричка да се отцедят от мазнината.

Поднасяме топли.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар