Чудесна рецепта. Направих го от домашен доматен сок, като преди да го затворя го пасирах с блендера. Стана много хубаво, благодаря.
10.08.2014 10:00
1
2
Светла Илиева
Аз всяка година правя доматено пюре салца с доматите от градината, но по друг начин. Измивам доматите, почиствам ги от зеленото пънче, нарязвам ги и ги смилам през месомелачката. Така смлените домати получената каша изсипвам в голяма тава и изварявам докато се сгъсти. После насипвам в буркани, запечатвам и стерилизирам 10-15 минути от момента на завирането. Не слагам нито сол, нито захар или олио. Така полученото пюре на есен използвам за направата на лютеница, а зимата за готвене. Надявам се да съм била полезна.
19.08.2013 14:22
35
3
мони
баба правеше пюре и капачките изгармяха защо стана така??
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани