Коледни бастунчета

07/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"Знаете, че украсата за празника не започва и не свършва само със стените, та е и на трапезата, и в ястията, и в сърцата "
Приготвяне20 мин.
Готвене12 мин.
Общо32 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 172
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта. Прибавете леко разбитото яйце, млякото и ванилията. Накрая добавете брашното и замесете меко и гладко тесто.

Разделете го на три части. Една оцветете в зелено, една в червено, а една оставете в бяло. Всяка се увива във фолио и се поставят в хладилника за час.

От всяка топка направете малки топчета. Всяко топче направете на дълъг фитил. Вземете два фитила от различен цвят и ги усучете.

Застелете тава с хартия за печене. Подредете фитилите, като ги оформите на бастунчета.

Пекат се на 180 градуса около 10-12 минути.

Извадете, оставете да се охладят и ги съхранявайте в кутия с капак.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар