Коледни меденки с фондан

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Коледни меденки с фондан6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25
"Не бъдете от онези, които купуват готови сладки за празниците! Бъдете по-смели и се опитайте да приготвите вкусни и ефектни новогодишни меденки сами"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 к.ч
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • мед - 1 к.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 75 g
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта. Добавете млякото с разтворената в него сода. Прибавете олиото, меда и канелата. След това прибавете брашното и замесете меко тесто.

Завийте го във фолио и оставете в хладилника за 1 час. Разточете на кора и изрежете сладките с формички по избор.

Подредете ги в тава, застлана с харитя за печене. Печете на 180 градуса около 10 минути. Оставете да се охладят.

След това ги украсете с фондан в различни цветове, като използвате същите формички. Още за украсата ще ви трябват сладкарски бои, четки за рисуване, резци за фондан и въображение.

Бройката на коледните сладки зависи от големината на формичките с които ще изрязвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И аз съм съгласна за брашното, подвеждащо е. Добре че не се доверих
20.12.2023 14:52
Анонимен
Анонимен
Мярката за брашно е неправилна и е добре да коригирате, защото е подвеждащо - със 75 гр брашно няма как да стане тесто, предвид количествата на останалите продукти в рецептата.
25.12.2022 13:21
Delfinia
Delfinia
Много са красиви и създават страхотно настроение! :) Весели празници! :)
16.12.2017 13:28
1
1
Покажи всички подкоментари