Черен дроб в гювеч

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Черен дроб в гювеч
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Едва сме сложили гювеча във фурната, а вече нямаме търпение да опитаме тази сметанова вкусотия"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 700 г
  • гъби - 500 г
  • лук - 2 глави кромид
  • олио - 4 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • готварска сметана - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се реже на парчета с дебелина около 1 см или по-малко. Измива се и се слага в глинен гювеч.

Върху него редите нарязания на шайби или ленти лук и гъбите (ако са по-малки може и цели, или пък ако са големи ги нарежете). Заливате с млякото, олиото, виното и поръсвате с подправките.

Пече се в силно загрята фурна, като 10 минути преди да го извадите добавете сметаната и разбъркайте добре и рендосайте отгоре кашкавала. Ако искате сосът да стане по-гъст може да добавите и лъжица брашно.

Може и да запържите предварително дроба и зеленчуците, след което само да допечете във фурната заедно със соса и кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Забравила съм само да напиша и да се разбърка 2-3 пъти по време на печене да не се запече отгоре и да прегори :))
08.11.2016 12:39
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много апетитно и вкусно изглежда, ще го пробвам.
08.11.2016 12:32
1