Начин на приготвяне
Начупете маята в топлата вода. Добавете захарта и 200 г от брашното. Разбъркайте, покрийте и оставете да втаса за 20 минути.
След това към тази смес добавете солта и постепенно сипвайте останалото брашно.
Замесете меко нелепнещо тесто.
Покрийте и оставете да втаса повторно. Малко преди да започнете да го разточвате разтопете маслото. Към него прибавете начукания чесън и подправките.
Втасалото тесто разточете на правоъгълник и равномерно го намажете с подправките.
Отгоре рендосайте кашкавала. Разрежете на 6 ленти и ги поставете една върху друга. Отново разрежете на 6 квадрата.
Застелете дълга и тясна тавичка с хартия за печене. Наредете вертикално, покрийте и оставете да втаса за трети път.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Печете 10 минути, намалете фурната на 180 градуса и изпечете хлебчетата до готовност.
Чесновите хлебчета с кашкавал и пресни подправки са много вкусни.