Кекс с грозде

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Кекс с грозде1 / 2
13/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10-12 парчета
"Време е да опитате кекс с грозде - страхотен до последната изядена с удоволствие трохичка"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1 ч.л.
  • грозде - 250 г едри зърна, без семки
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Последователно добавете олиото, киселото мляко, бакпулвера, ванилията, канелата (може и без) и пресятото брашно.

Разбийте добре и прехвърлете в намаслена и леко набрашнена тава. Отгоре разпределете почистените и добре подсушени гроздови семена, като може да притиснете някои надолу.

Поръсете с малко кафява захар и сложете кексът да се пече в предварително загряна умерена фурна, на около 180 градуса, за около 30-40 минути. Проверявайте готовността с клечка за зъби накрая.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: