Начин на приготвяне
Накиснете булгура в студена вода за 10 минути. Измийте добре и го сложете в тенджерка с вода да се свари за 10-15 минути.
Отцедете и оставете да се охлади. Сложете каймата в купа. Към нея добавете лука и чесъна нарязани на ситно, булгура и подправките.
Прибавете галетата и размесете добре. Оставете каймата в хладилника поне за 30 минути, за да се смесят ароматите. В купа смесете галетата и натрошения корнфлейкс.
От каймата с влажни ръце, оформете малки кюфтенца. Оваляйте ги в галетата с корнфлейкса и ги подредете в тава, застлана с хартия.
Печете парти кюфтенцата на 200 градуса около 25-30 минути. В купичка смесете майонезата, млякото, чесъна и сол на вкус.
Сервирайте кюфтетата със соса и чаша хубаво червено вино.
Телешките парти кюфтенца с булгур са готови.