Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Терин»Месен терин с бекон и кашкавал

Месен терин с бекон и кашкавал

Месен терин с бекон и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Теринът - изискан и изключително лесен за приготвяне"

Необходими Продукти

  • кайма - 750 г
  • бекон - 400 г слайс
  • лапад - 200 г консерва
  • кашкавал - 200 г + за поръсване
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата прибавете яйцето и магданоза. Омесете до еднородност. Покрийте дъното на форма за терин с бекон. Облепете и стените. Сложете половината от каймата и загладете.

Наредете отгоре пласт бекон, ред кашкавал, нарязан на тънки плочки, върху кашкавала разстелете от консервирания лапад.

Сложете останалата кайма и отново загладете. Покрийте с бекон и запечете в умерена фурна до готовност.

Готовия терин изсипете върху огнеупорна чиния, поръсете го с настърган кашкавал запечете до готовност на кашкавала.

Поднесете с подходяща гарнитура.

Месният терин с бекон и кашкавал е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: