Начин на приготвяне
Нарежете лука и подправките на много ситно. Сложете ги в купа, добавете каймата, яйцето, солта и черния пипер. Покрийте и я оставете за 30 минути. От нея оформете кръгли кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете.
В друг тиган с малко мазнина изпържете нарязаните зеленчуци за боба (лук, чушка, морков). През това време загрейте фурната на 200 градуса.
Изсипете боба в тавичка и към него добавете рендосания домат. Към запържените зеленчуци сложете 2 с.л. брашно и разбъркайте.
Щом брашното се запържи добавете червения пипер, солта и джоджена. Сипете постепенно един буркан вода и бъркайте до сгъстяване. Изсипете запръжката при боба и разбъркайте.
Наредете в тавата и пържените кюфтета.
Запечете боба във фурната на 200 градуса около 30 минути.
Коментари