Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното с подправките и бакпулвера. Разбийте маслото със захарта. Към тях добавете яйцето и хубаво разбийте. Прибавете към сухата смес и замесете меко тесто.
Завийте с фолио и оставете тестото в хладилника за час-два. Извадете и го разточете върху набрашнена повърхност.
Изрежете бисквитите с формички по избор. Подредете ги в тава, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 8 минути (не ги препичайте). Извадете и ги оставете да се охладят. След това ги украсете с фондан в различни цветове.
Забележка: Бройката е ориентировъчна, зависи от големината им. Същото се отнася и за минутите на печене, това зависи от вашата фурна. Просто ги наблюдавайте - след като се зачервят, ги вадете.
Ако тестото ви е много лепкаво и трудно премествате бисквитите в тавата, може да разточите направо на хартията, изрежете формички и отстранете излишното тесто.
Премесете хартията с меденките в тавата и печете.
Джинджифиловите меденки с фондан са готови.
Коментари