Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Джинджифилови меденки с фондан

Джинджифилови меденки с фондан

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
28/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
76 мин.
Порции
35
"Хайде кулинари, ето ви сладки, ето ви фондан - развихрете въображението си"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • брашно - около 2.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • канела - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с подправките и бакпулвера. Разбийте маслото със захарта. Към тях добавете яйцето и хубаво разбийте. Прибавете към сухата смес и замесете меко тесто.

Завийте с фолио и оставете тестото в хладилника за час-два. Извадете и го разточете върху набрашнена повърхност.

Изрежете бисквитите с формички по избор. Подредете ги в тава, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 8 минути (не ги препичайте). Извадете и ги оставете да се охладят. След това ги украсете с фондан в различни цветове.

Забележка: Бройката е ориентировъчна, зависи от големината им. Същото се отнася и за минутите на печене, това зависи от вашата фурна. Просто ги наблюдавайте - след като се зачервят, ги вадете.

Ако тестото ви е много лепкаво и трудно премествате бисквитите в тавата, може да разточите направо на хартията, изрежете формички и отстранете излишното тесто.

Премесете хартията с меденките в тавата и печете.

Джинджифиловите меденки с фондан са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тодорка Спасова
Тодорка Спасова
Страхотни меденки
14.11.2016 21:14