Зелеви сарми с кълцано месо

NEVINEVIПомощник Готвач1624983
11/11/2016
"Сарми, но с кълцано месо и прясно зеле - комбинация, в която ще се влюбите "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 917
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете двата вида месо на малки кубчета, гъбите - на полумесеци, и лука - на ситно.

В подходящ тиган загрейте малко олио и запържете лука и двата вида месо до златисто. Прибавете гъбите и подправете с черен пипер, сол и мащерка. Щом гъбите са готови, прибавете ориза и разбъркайте добре. Свалете от котлона и оставете сместа да изстине.

Изрежете кочана на зелката и бланширайте в тенджера с вряща вода за около 5 минути. Свалете от котлона и залейте със студена вода, за да се охлади. Отделете вече омекналите зелеви листа и оформете сармите, като в средата на всеки слагате по малко плънка.

Подредете готовите сарми в подходяща тенджера, затиснете ги с чиния и залейте с вода. Варете ги на умерен котлон до готовност.

В купа разбийте яйцата, киселото мляко и брашното. Прибавете от бульона, образувал се при варенето на сармите, разбъркайте добре сместа, подправете и върнете обратно в тенджерата.

Свалете от котлона и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар