Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително на 200 градуса.
Смесват се брашното, маслото и солта в кухненски робот и се разбива, докато се комбинират добре. Прибавят се семената /или предпочитани от вас билки, подправки/ и отново се разбива на няколко пъти. Добавя се водата на тънка струйка постепенно, докато роботът разбива. Полученото тесто не трябва да е нито влажно, нито лепкаво, а при нужда се добавя още брашно или вода.
От тестото може да се оформят солети, които да оваляте в семена. Друг вариант е да се разточи между 2 листа хартия и да се изрежат формички по желание. Най-удобно е след това да прехвърлите крекерите направо с хартията в тавата. Поръсват се на вкус със семена, подправки или билки, а ако сте пропуснали солта в тестото, може да поръсите отгоре с морска сол.
Лимецовите гризини се пекат 10-12 минути до златисто. Поднасят се студени. Най-добре да ги съхранявате в буркан.