Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото със сметана

Ризото със сметана

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Ризото със сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Нежна кремообразна текстура и вълшебен аромат - двете задължителни условия за ризотото. А на вас да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1/2 глава, ситно нарязан
  • бульон - към 3 ч.ч. (700 мл) пилешки бульон
  • вино - 100 мл бяло
  • масло - 2 с.л.
  • сметана - 150 мл течна, животинска
  • магданоз - 1 с.л. нарязан ситно
  • пармезан - 1/4 ч.ч. настърган или кашкавал
  • сол - на вкус
  • черен пипер - смлян по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с дебело дъно загрейте зехтина и запържете лука на до златисто. Добавете ориза и разбъркайте добре, докато и той се запържи.

Долейте виното, бъркайте докато се изпари. Започнете да добавяте горещия пилешки бульон на малки порции, като разбърквате леко.

Щом оризът абсорбира течността, бързо добавете маслото и сметаната, като разбърквате енергично.

Овкусете с подправките и малко от сиренето, снемете от огъня и похлупете за 15-тина минути. Поднесете порция ризото със сметана с още настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: