Начин на приготвяне
Разтворете маята в прясното мляко. Добавете захарта и разбъркайте. Добавете течността и останалите съставки към брашното и замесете меко тесто.
Оставете го да удвои обема си.
Обелете праза и го нарежете на колелца. Задушете го в мазнината. Добавете нарязания бекон и запържете 2-3 минути. Оттеглете плънката от котлона и охладете.
Намачкайте картофите, овкусете ги със сол и черен пипер и чукнете яйцето. Разбъркайте до хомогенност.
Разстелете тестото на тънка кора. Сложете един пласт от картофите, а отгоре - пласт плънката с праз и бекон.
Съберете краищата на тестото и оформете на топка.
Намажете купата на мултикукъра с мазнина, сложете хлебната топка и включете на програма за печене - 55 минути.
10 минути преди края на печенето обърнете хлебния пай.
Извадете готовия пай и още топъл поръсете с настърган кашкавал и червен пипер.
Хлебният пай с картофи и бекон в мултикукър е готов.