Начин на приготвяне
Активирайте маята в малко топло мляко. Прибавете щипка брашно и захарта.
Пресейте брашното и добавете маята и останалите продукти. Ако е необходимо, добавете още малко мляко до замесването на меко тесто.
Оставете тестото да втаса и да удвои обема си.
През това време нарежете месото на късчета и го сварете до готовност. Обелете лука и го задушете в мазнината до омекване. Сложете и отцеденото месо и разбъркайте. Овкусете със сол и подправки. Охладете.
Готовото тесто разделете на две топки. Разточете всяка топка на кора, поставете в намазнени тавички и оформете хлебните пайове, като повдигнете краищата. Намажете с разбит жълтък.
В средата на всеки сложете от месната плънка, а по перифериите наредете филийки домат и маслини.
Запечете в загрята фурна. Когато тестото придобие златист цвят, чукнете по едно яйце в средата и поръсете с настърган кашкавал и сух магданоз.
Допечете соления пай за 3-4 минути.
Хлебният пай със свинско и домати е готов.