Чорба от гъби с вкус на шкембе

14/11/2016
"Вкусна топла чорбица, която има вкус на шкембе чорба!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 491
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипваме литър и половина вода с една чаена лъжичка сол и слагаме на котлона да заври.

Гъбите се почистват и нарязват на парчета, сипват се във врящата вода и варим за 25-30 минути на умерен огън.

В тиган се разтопява маслото, сипваме брашното, бърка се, да се запържи за минута, добавя се червеният пипер и отново се разбърква.

С черпак се взема от гъбения бульон и сипваме в тигана, като се бърка с тел да стане рядка каша.

После сипваме кашата в тенджерката и отново се разбърква. Когато заври, наливаме прясното мляко, овкусяваме със сол на вкус.

Поднасяме с чесън и оцет!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар