Гъби с картофи в доматен сос

15/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123466226097
"Разкошна безмесна вкусотия, която е подходяща не само за вегетарианци, но и за онези, които спазват строги пости "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо824
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме белим гъбите и нарязваме на филийки.

В олиото (1/2 к.ч.) запържваме гъбите. Когато са готови, прибавяме почистен и нарязан лук, пасираната скилидка чесън и белените и нарязани на резенчета картофи.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме няколко пъти. Ръсваме пушен червен пипер ( 1 к.л.) и брашно (1 ч.л.). Наливаме вода (2 ч.ч.) и оставяме ястието да се вари, докато продуктите омекнат.

Тогава наливаме доматен сок (1 ч.ч.) , прибавяме чубрица и варим още няколко минути - до сгъстяване на соса.

Поднасяме ястието топло, поръсено с нарязан ситно пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар